Şubat 14, 2008

aşık eden çilekli cheescake...

Uzun zamandır her 14 şubat yaklaştığında kalp şeklinde bi pasta yapmayı planlar sonra bi türlü gerçekleştiremezdim.Bu tarif ilk cheescake denemem, ilk yaptığım 14 şubat kalpli pastası ve hep istediğim ama henüz gerçekleştiremediğim etkinliklere katılma isteğim için bir ilk olacak.Pek çok ilkin birleşimi yani :))
Eveet logosunu da çok beğendiğim ve çok da anlamlı bulduğum sevgili kuş'un mutfağı nın ev sahipliğini yaptığı aşık eden tarifler etkinliğine katılmayı düşünüyorum ,cheescake ile aşık etmemiştim ama bununla da neden daha çok aşık olmasın di mi :))

Gelelim romantik cheescake imizin tarifine ,

Malzemeler

Taban:

~ 1 paket Burçak bisküvi

~ 50 g tereyağı

~ 1 kahve fincanı süt

Kreması :

~ 2 paket Labne (400 g)

~ 1 kutu krema (200 ml)

~ 2 yumurta (oda sıcaklığında)

~ 3 çorba kaşığı un

~ 1 çorba kaşığı mısır nişastası

~ 1 su bardağı şeker

~ 1 paket vanilya

Üzeri için:

~ 10 tane çilek

~ 1 paket meyveli sos

Yapılışı:

Kalp şeklindeki kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplıyoruz. Taban için robotta bisküvileri un haline getirerek, tereyağ ekleyip karıştırıyoruz. Sütü azar azar ilave edilerek yumuşak karışım elde edip kalıbın içine bastırılarak yerleştiriyoruz. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletiyoruz. Yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara ayırıyoruz. Beyazları kar gibi olana kadar iyice çırpıyoruz. Yumurtaların sarısını, peynir ve krema ile iyice çırpıyoruz. Ayrı yerde elenip karıştırılmış unu, nişastayı ve vanilyayı peynirli karışıma ilave edilip çırpıyoruz. Şeker ilave edilip çırpmaya devam ediyoruz. Köpük halindeki yumurta aklarını en son ekleyip kaşık ile birbirine yediriyouz. Bisküvi tabanın üzerine kremayı döküp 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri kahverengi olana kadar pişiriyoruz.Son olarak Cheesecake imizi mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendiriyoruz. Ertesi gün üzerini dilediğimiz gibi çilekle süsleyerek meyveli sosu tarifine göre pişirip üzerine döküyoruz ...

Biz çok sevdik ilk cheescake denemem farklı şekillerde mutlak ki devam edecek...

Afiyet bal olsun...

Aşıklar gününüz kutlu olsun...

7 yorum:

Hilal KAYA dedi ki...

sevgili elif, cheesecake hakikaten de süper olmuş, ellerine sağlık...
sevgiler:))

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Elif pastan harika olmus ellerine saglik. Sevgiler

uygarimizlahayat dedi ki...

Görüntü muhteşem, gerçekten aşık eder yani, ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

Nefis bir pasta bu. Ellerine sağlık.

Şeker Mutfak-Asia Asiye Aksakal dedi ki...

Çok güzel gözüküyor, aşk dolu. ellerine sağlık

Emelin Mutfagi 01(Emel Ceyhun SABIR) dedi ki...

elif selam, sen de benim gibi yenilerdenmissin, hayırlı olsun isten, veee tafirin pembe kremali seylre bayılıyorum ellerine saglık cok cekici gorunuyor:) kitap dostuna fstkbmsevgiler, emel

el*ff dedi ki...

arkadaşlar ilk kez denemiş olduğum cheescake i beğenmiş olmanız beni çok mutlu etti ve cesaretlendirdi,hepinize tşk ediyorum,aşk dolu bi pasta yapmaya çalışmıştım başarılı da olduğumu zannediyorum :))
hepinize sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails