Ekim 29, 2008

Maviii...

Mavi, yeme içgüdüsünü azaltan bir renkmiş . O yüzden bu fast-food zincirleri içeride mavi hiçbir şey kullanmazlarmış. Tüm diyet ürünlerinin de mavi yazı ve logo kullanmaları bundan sebepmiş. Süt ve süt ürünleri ise sağlıklı şişmanlatıcı olmadıklarını anlatmak için maviyi ve yeşili tercih ederlermiş.

Şimdi bu manzaranın altında bu yazı ne alaka di mi ?? Yok yok karıştırmadım sınıflarımızın renklerini seçmemiz istendiğinden beri renklerin dilini araştırmak aklımdaydı az önce baktım ve bu yazıları gördüm ordan da bugün Amasra da nefiss balığını yerken manzaranın da keyfine vardığımız ( üstteki manzara diil yalnış anlaşılmasın ) Mavi Yeşil restorantı düşündüm yahuu böyle ise insan orda bişey yemek istemez ki die düşünürken bizim nasıl götürdüğümüz aklıma geldi hıııı dedim adında var mekanda renkler yok :))
Eveet var mıdır bu renklerin dilini bilen ?? Ben açıklı koyulu lila tercih ettim onunla ilgili nette bilgi sahibi olamadım.Ama maviymiş rahatlatıcı etkisi olan hatta Amerika'da bir ilkokulun duvarlarını beyaz ve portakal renginden, maviye çevirmişler, çocukların notlarının yükseldiğini ve yaramazlıklarının azaldığını tespit etmişler, bizimkiler koridorda ele avuca sığmaz olduklarından sebep oraları mavi mi yapsak var mıdır bunun uzmanı ??

d.n...:)) Resimdeki oltanın ucuna her gün 3-4 kalkan takılırmış o oltanın diğer ucunda olmak istedim ...

10 yorum:

nazo dedi ki...

internetten bir haber Elif:
`Varoluş Psikolojik Danışmanlık Merkezi' Genel Müdürü Uzman Psikolog Halis Özerk, renklerin öğrenciler üzerinde etki ve sembolüne göre iki işlevi bulunduğunu söyledi. Özerk, "Örneğin beyaz temizliği sembol ederken, iticilik ve mesafe koyma özelliğiyle kişiler üzerinde etki yaratıyor. Siyah ise, zerafeti sembol ederken, karamsarlık duygusu veriyor" dedi.
Uzman Psikolog Halis Özerk, okullardaki renk seçiminde çocuklar üzerinde yarattığı etkiye bakılarak tercih yapılması gerektiğini belirtti. 3-6 yaş dönemimin eğitim aldığı ana sınıflarda bu yaş grubunun problemli olması nedeniyle kırma, dökme, saldırganlık ve inatçılığı önleyecek renkler olan sakinleştirici sarı yoğunluklu, dinlendirici özelliğinden dolayı da mat yeşil ağırlıklı renkleri öneren Özerk, güvensizlik ve yeni bir çevreye girme dönemi yaşayan 1'inci sınıfta ise güven duygusu veren turkuaz rengin kullanılması gerektiğini söyledi.

Mavi renkle ilgili haberi de okudum Elif. Mat olan renkler göze hoş geliyor. Renklerin daha soluk halleri dikkat de dağıtmaz. Lila-mor güzel. Ne güzel olur, bak çok özendim :) Yeşil renkle ilgili birşey biliyorum bende. Yeşil güven demekmiş. O yüzden bankalar tercih edermiş. Bkz.Garanti Bank :p

Sanem dedi ki...

Hastanelerde bu yüzden mavi tercih ediliyor demek. Dinginleştiriyor, rahatlatıyor. Denize bakmak da bu yüzden huzur veriyor demek. :)

ruhdagı dedi ki...

Mavi rengin psikolojik etkilerini bende duymuştum ve Amasra bende, 2 günlük harika bir tatili özlemle anmama neden olur.

Selamlar.

PERİLİ KÖŞK dedi ki...

renklerle ilgili yazdığın konuları bilmiyordum,renkleri severim aslında ama bu kadar detylı bilgim yoktu doğrusu ,
ama okullarda mavi rengi sevmiyorum ben ,soğuk geliyor bana,aslında buz mavisini severim ama okulları buz mavisine boyayan boyacıda görmedim doğrusu :))

Ebruli dedi ki...

Sorundan dolayi seni ekleyememistim bloguma. Simdi varsin artik...

"Mavi" en sevdigim renklerin arasinda. Ama sebebi denizin rengi mavi ya, ondan sanirim. Yoksa benim istahimi kapatmiyor. Keske kapatabilse!..

Ebruli dedi ki...

Seni bloguma kaydettim ama adini soylemeyi unuttum...
"Gezginci ruhuna bayiliyorum. Cok imreniyorum ona"...
Umarim seni kisacik anlatan bu cumleyi begenirsin...

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

ben şu an orada olmak istiyorummmm..

Adsız dedi ki...

Bende aynen ya bu arada kırmızı aşkın rengi değil miğdenin rengiymiş canım bütün büyüklere bak mc donalds coke burger vs aşkın reni ise mor, güvenin beyaz anımsa tansu çiller paso beyaz giyerdi eğitim almış bu konuda usa de, başarı ise lacivermiş usdde konuşmalarda dikkat et hep lacivert bizimkiler ise hala kırmızı kullana dursun.

Yeliz dedi ki...

uçuk mavi tonlarını severim ama kullanmaya sıra geldimi çok da tercih etmeyenlerdenim. bir huzur ve rahatlık hissi verdiği kesin.

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mavinin güven olduğunu biliyorum bir de. sigortacı arkadaşım hep mavi giyerdi o yüzden

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails