Ekim 13, 2008

Güveç yaptımmm ....


Avanos a giidilirde toprak güveç almadan dönülür mü ? Dönülmez pek tabiii,peki güveç dururken güveçte sebzeli kuzu yapmadan durulur mu?? Durulmaz pek tabiii :)))
Daha öncede güveç kabları almışlığım olmadı diil tek kişilikler hala beklemede çok kişilik olan ise maalesef yemek yapma şerefine erişemeden kırıldığından bu sefer azimle başladım bu işe ...


Malzemeler :
~ 1/2 kg kuzu kuşbaşı et
~ 2 şer tane kabak, patates ve havuç
~ 4-5 tane domates
~ 3 tane minik soğan
~ 7-8 tane mantar
~ 1 kaç diş sarımsak
~ Rendelenmiş kaşar peyniri
~ Tuz,pulbiber,kekik
Öncelikle yuvarlak doğranmış havuçlarla eti tencerede soteliyoruz bu sırada kabak, patates ,mantar ve domatesleri dilediğimiz boylarda doğrayıp karıştırıyoruz .Karışıma sotelenmiş et va havuçları ekleyip soğan ,sarımsak, tuz ve baharatları katıyoruz ve güveç kabımıza yerleştiriyoruz.Üzerine yağlı kağıt kapatıp aleminyum folyoyla sarıyoruz.Fırında 200 derecede 2 saat piştikten sonrar üzerine dilimlenmiş domates ve kaşar peyniri serpip kızarana kadar bekleyip fırından alarak servise başlıyoruz , hepsi buuuu...

Afiyetler olsun :)))

6 yorum:

Adsız dedi ki...

nefis bir tabak
ellerine saglik
iyi gunler...

www.yenitadlar.blogcu.com

Cocukla Cocuk dedi ki...

Afiyet olsun, nefis görünüyor

HUYSUZBALIK dedi ki...

Elifçim ellerine sağlık. Güveci direkt mi kullandın yoksa içerisinde önce süt falan mı kaynattın. Öyle birşey duymuştum.Sırf o yüzden alamadım güveç o kadar istediğim halde. Sevgiler...

el*ff dedi ki...

~~ yeni tadlar teşekkür ederim :))
sevgiler...

~~ Çocukla çocukcum;
hem de nasıl nefisti ,Ürgüpte Çırağan Han kebabından esinlendim ben de orayı tavsiye ederim :))

~~ Esincim ben de kuyruk yağı sürülüp ısıtılcak vs die duymuştum ama hiçbişii yapmadan direk kullandım gayet de güzel oldu bilmem ki bişiler yapmak mı lazımdı :))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Güvece bayılırım, ellerine sağlık Elif'cim..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

Ellerine sağlık. Enfes olmuş :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails