Mart 14, 2008

ikinci cheesecake denemem;bu sefer portakallı...

Daha önce bildiğiniz üzre :)) çilekli ve kalpli yapmıştım cheescake i bu sefer de portakallı olsun istedim... Önce makette labne peynirin azizliğine uğradım ,malzemeleri almış eve gelmiş ve tüm malzemeleri çıkarmış ve tabanı hazırlamış olduğum ve kremaya sıra geldiğinde aldığım labnenin çeşnili olduğunu ve de saatin 9 olmakta olduğunu farkedip bi kaynar sular dökülme moduna girip mecbur yollara düşüp peyniri değiştirme macerasıyla başladı cheesecake yapım süreci...

Sonrasındaki yıkımsa bi güzell kabarmış cake in fırın kapandıktan sonra foss die inmesiyle devam etti.Evet evet ilkinde de aynı durum olmuştu,pişirmeden die düşünmüştüm bu sefer iyice araştırdım süreyi öyle belirledim yine olmadı...Yardımmmm!!!
Şimdiyse unun az geldiğini düşünüyorum ve inatla yine deneyip bu işi daha fazla unla başarmayı planlıyorum.Deneyimli cheescake ustaları yardımınıza ihtiyacım var.Söyleyin nedir bunun sırrı????

İşte cheesecake malzemeleri...

Taban:

~ 1 paket Burçak bisküvi,

~ 50 g tereyağ,

~ 1 kahve fincanı süt

Krema:

~ 2 paket Labne (400 g)

~ 1 kutu krema (200 ml)

~ 2 yumurta (oda sıcaklığında)

~ 3 çorba kaşığı un

~ 1 çorba kaşığı mısır nişastası

~ 1 su bardağı şeker

~ 1 paket vanilya

~ Yarım çay bardağı portakal suyu

Portakallı sos:

~ 2 çay bardağı portakal suyu

~ 1 çay bardağı su

~ 2 tatlı kaşığı nişasta

~ 2 çorba kaşığı tozşeker

Önce 26 cm kelepçeli kalıbın içi yağlı kağıt ile kaplanır. Taban için robotta bisküviler un haline getirilip, tereyağ eklenip karıştırılır. Süt azar azar ilave edilerek yumuşak karışım elde edilir. Kalıbın içine bastırılarak yerleştirilir. Diğer malzemeler hazırlanana kadar buzdolabında bekletilir.Krema için;
Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrı kaplara ayrılır. Beyazlar kar gibi olana kadar iyice çırpılır. Yumurtaların sarısı, peynir ve krema iyice çırpılıp, portakal suyu ilave edilerek çırpmaya devam edilir.Ayrı yerde elenip karıştırılmış un, nişasta ve vanilya peynirli karışıma ilave edilip çırpılır. Şeker ilave eklenerek karıştırmaya devam edilir. Köpük halindeki yumurta akları en son eklenip kaşık ile birbirine yedirilir ve bisküvi tabanın üzerine krema dökülür. Önce ısıtılmış fırında 170 derecede yarım saat ,sonrada ısı 150 dereceye indirilip bi yarım saat daha pişirmeye devam edilir. Cheesecake mutlaka 1 gece buzdolabında dinlendirilir. Ertesi gün 2 portakal ince dilimlenerek cheesecake in üzerine yerleştirilir.Sonra ise portakal suyu, şeker ve nişasta ile hazırlanan pelte pastanın üzerine dökülür. Soguyunca servis tabağına alınır,dilediğince süslenir ve her ne kadar kabarmasa da tadı müthiştir afiyetle yenir :))

8 yorum:

Evcilik Lezzetler dedi ki...

E ama ama çökse ne farkeder harika, nefiss görünüyor :)) Ellerine sağlık Elif'cim. Ustalıkta haşa hakkımız olmamakla beraber fırın fansız çalışınca bir de fırın normal ısısına düşene kadar fırında tutunca zannımca daha çökmemiş mağrur dik peykekler yapılabiliyor
Sevgiler olsun :))

kizilciksurubu dedi ki...

Cok harika görünüyor,ellerine saglik.Sevgiler.

ayşegülmutfakta dedi ki...

of çok güzel duruyor canım eline sağlık! heveslendim ya bende denemek istiyorum şu ana kadar hiç yapmadığım hep hazıra konduğum birşey cheescake yapıcammmm

lezzetsepeti dedi ki...

çok lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık

nino dedi ki...

ellerine saglik canim nefis gorunuyor bittimmmmmmmm

elf dedi ki...

evcilik cimm tşk ederim canım sayfanda şöyle bi dolanan ustalıkta ne derece olduğunu fark etmemesi mümkün diil :))
ilk fırsatta önerine uygun peykek ler yapıcam...
sevgiler...

sevgili kızılcık şurubu tşk ederim iltifatlarına ...

sevgili ayşegül mutfakta ; kesinlikle tavsiye ederim harika bi lezzet:)) tşk ederim...

sevgili lezzet sepeti ve nino cumm tşk ler,şımartmayın beni :))
sevgiler...

DANIEL EFE'nin annesi Nagehan dedi ki...

peykeklerin ortasinin cokmesi pek olasi bir durum, Yani dert etme. Ama tarifinde un var, dogru olduguna emin misin? Benim bildigim cheesekek tarifinde un olmaz. suslemesi cok guzel olmus eline saglik

elf dedi ki...

sevgili nagehan biraz cheesecake tarifleri arasında dolandım ve malzemeleri en kafama uygun olanları denedim ama bilemiyorum ki un var mıdır yok mudur? gördüğüm tariflerin bi kısmında vardı un...
belki bu da yalancı cheesecake dir :))tşk ler ve sevgiler...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails